Vuurwerkverbod in Zwolle: meningen knallen uiteen

”Ik zie het echt als een positieve vooruitgang” vertelt Cankut Ercan, fractievoorzitter van Volt in Zwolle. Ercan heeft het over het vuurwerkverbod in gemeente Zwolle dat vanaf dit jaar van start gaat. Hoewel de meerderheid van de gemeenteraad vóór het verbod heeft gestemd, is niet iedereen in Zwolle het met deze beslissing eens: “Ik vind het echt nutteloos en het heeft totaal geen zin”, vertelt Johran Willegers, fractievoorzitter van de VVD in Zwolle.

Waarom lopen de meningen over het verbod uiteen en wat zijn de motieven van de VVD en Volt? U luistert nu naar een bijdrage van Cankut Ercan en Johran Willegers.

Ercan benadrukt dat het essentieel is om alternatieven te overwegen nu het vuurwerkverbod van start is gegaan: “Oud en Nieuw vormt een belangrijk aspect van onze cultuur, en we begrijpen dat het niet simpelweg hetzelfde moet zijn als een gewone zaterdagavond.” Aan de andere kant geeft Willegers de voorkeur aan het behoud van vuurwerk, met aanvullende maatregelen om risicovolle situaties te voorkomen.

Welke alternatieven heeft Ercan en hoe zou Willegers de risicovolle situaties willen voorkomen? U luistert nu naar een bijdrage van Cankut Ercan en Johran Willegers.

Famke Schirm

Hoi, mijn naam is Famke Schirm. Mijn passie ligt in het ontdekken van onderwerpen die vaak over het hoofd worden gezien maar wel maatschappelijk relevant zijn. Met behulp van journalistiek wil ik deze onderwerpen onder de aandacht brengen en bespreekbaar maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Pexels.com
Previous Story

Stopt het wietexperiment het gedogen van cannabis?  

Next Story

De nieuwe aanpassingen aan de Opiumwet

Latest from Binnenland

Road to: Bart Heeling

In onderstaande video heb ik Bart Heeling mogen interviewen. Hij is auteur van “Gewoon speciaal”, storyteller, gedragsspecialist en leerkracht van een SO+ klas. Ik

De Urban Trail in Groningen

Zaterdag 6 april vond de achtste editie van de Urban Trail in Groningen plaats. Het hardloopevenement leidde de deelnemers door verschillende bekende gebouwen in
Go toTop