De kleurige mierenhoop

‘’Jezus, duw eens niet zo,” zegt een meisje met een roze pakje aan en glitters op haar hoofd. Samen met haar vriendinnen staat ze tussen de mierenhoop aan kleurigheid. Hoewel iedereen gezellig een praatje met elkaar maakt en de lol van de geperste menigte in probeert te zien, rolt de meid met haar ogen terwijl ze op haar kauwgom smakt. Het lijkt alsof ze hier vooral is om een Instagram fotootje te maken van ‘hoe gezellig het was’, terwijl ze in de praktijk iedereen irritant vindt en naar bed wil. Naast de roze glitter groep staat een groep Bob Marley’s die soms door de menigte tegen de norse zuchtende meid aangedrukt wordt. Het ziet er naar uit dat de roze bron van glitters een drukte als deze niet gewend is. 

Terwijl de rij zich langzaam dichter naar de gekleurde vlaggetjes en het drillende geluid van de bas beweegt, zit er plots een blond meisje met rode lippenstift en een cheerleaderpakje op de grond. ‘’Ieuw ben jij aan het kotsen?’’ schreeuwt een jongen met een Bob Marley-pruik, terwijl het meisje door haar vriendin afgedekt wordt. Wankelend staat het meisje weer op: “Nee hoor, ik heb niet gekotst’’ zegt ze gniffelend terwijl ze haar panty omhoogtrekt. ‘’Hey, niet naar beneden kijken’’ schreeuwt ze lachend naar een jongen met een Mexicaanse hoed die zich beseft dat ze iets heel anders heeft gedaan dan kotsen. Tussen de gleufjes in de tegels glijdt er langzaam een gele vloeistof naar de put.   

De menigte met de gemengde geur van zoete parfum en sigarettenrook schuifelt langzaam langs de bewakers, waarna grote tenten met muziek te zien zijn. Eindelijk is er weer enigszins wat frisse lucht te ruiken. De warme drukkende rooklucht wordt over een grotere ruimte verdeeld als de rij langzaam uiteen wordt gesplitst. Hoewel het buiten maar tien graden is, heeft niemand eraan gedacht een jas mee te nemen. De rij bij de garderobe staat in vergelijking tot de rij voor de clubs leeg. Verveeld kijken een jongen en een meisje achter de garderobe voor zich uit. Zij hadden waarschijnlijk ook liever voor de bar gestaan, maar zitten nu in een donkere kamer waar niemand aandacht aan lijkt te schenken.  

Als de buitententen rond een uur of elf stil worden, verplaatst de divers gekleurde menigte zich naar binnen in de clubs. Bananen drukken zich langs Teletubbies en hippies, in de hoop nog een plekje in de overvolle benauwde binnenruimtes te bemachtigen. Ook binnen staat de muziek weer veel harder dan nodig is. Trommelvliezen bewegen mee op de beat terwijl boeven naast piraten en beren aan het dansen zijn. In de hoek van de club staat een Luigi erg verliefd te kijken naar een Piraat. De piraat draait zich om en gniffelt. Haar witte tanden lichten op door de kleurrijke lichtstralen die meedansen met de muziek. Door de zwarte vegen om haar mond is het duidelijk dat de liefde wederzijds is. De schmink die eerst de snor van Luigi voor moest stellen, is verplaatst naar de mond van de piraat.  

 Als de avond nadert komen steeds meer verschillende figuren samen. De banaan staat de dansen met de hippie, glittermeiden met Teletubbies. Terwijl de zon langzaam opkomt, verlaten steeds meer figuren met een glimlach en een wazige blik de club. Wat zullen ze lekker slapen na al dat gedans.  

Famke Schirm

Hoi, mijn naam is Famke Schirm. Mijn passie ligt in het ontdekken van onderwerpen die vaak over het hoofd worden gezien maar wel maatschappelijk relevant zijn. Met behulp van journalistiek wil ik deze onderwerpen onder de aandacht brengen en bespreekbaar maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous Story

Een schoonmaakorkaan in de vroege ochtend

Next Story

Steenwieker Toorn

Latest from Column

Soevereine ergernis

“Vroeger maakte ze de dingen toch veel beter hè?” Ja mevrouw vroeger waren dingen inderdaad fijner. Vooral tien minuten geleden toen jij en je

Steenwieker Toorn

Soms wanneer ik in de vroege ochtenden het huis uitga word ik begroet door de al te bekende ochtendgeur, zo een ochtendgeur die in
Go toTop